General

1) Is there any retail store that I can go to instead of shopping online?

Answer:

Sorry, no. You can only reach us through email at support@industricals.com or by calling us at (022) 2219-INDS (2219.4637)

2) What are your hours of operation?

Answer:

Monday through Saturday from 10am to 7pm.

3) Do you work on weekends/holidays?

Answer:

Our customer service staff is available Monday through Saturday from 10 am to 7 pm on all working days except national / bank holidays.

4) Do you have a mobile app?

Answer:

Since we are in our Beta phase, we have not yet launched our mobile app. However, we look forward to launching it soon.

5) How do I sign up to receive a catalogue?

Answer:

Currently, Industricals? complete catalogue is only our website. So you have complete access to it all the time. In addition, you will automatically be placed on the mailing list once you buy our products or subscribe to our newsletter.

6) Is it necessary to register on Industricals.com to purchase a product or place an order?

Answer:

Yes, registration and GST Number is mandatory for all purchases.

7) Can I share my experience or feedback about industricals.com?

Answer:

We would love to hear from you! Please feel free to get in touch with our team of representatives at (022) 2219-INDS (2219.4637) or send us an email at support@industricals.com

8) How do I get taken of your mailing list?

Answer:

At the moment we do not have an option for you to be taken off of the mailing list once selected. However our technical support team would be glad to help! For more details reach us through email at support@industricals.com or by calling us at (022) 2219-INDS (2219.4637)


Registration

1) Can I have multiple accounts for my company?

Answer:

Absolutely yes!

2) Are there any charges for registering?

Answer:

No. Registration is completely free and will always be free!

3) Can I sell my products on industricals.com?

Answer:

Please to refer to our section 'Become a Seller' for information on this.

4) How do I register?

Answer:

Click on the register button on the right hand side of the page and choose the required type of registration and register.

5) Why is my username/password not being accepted?

Answer:

Please check if the username/password already exists or If the username is valid or not.

6) I have forgotten my username ? what do I do?

Answer:

Please check your mail id for details regarding username that was sent to you after registration.

7) I have forgotten my password ? what do I do?

Answer:

Please click on forgot password and give the Email id to retrieve the password.

8) How can I modify my shipping address online?

Answer:

At the moment there is no option to modify the "Shipping address" in Industricals.com. For more details reach us through email at support@industricals.com or by calling us at (022) 2219-INDS (2219.4637)

9) How does Industrical's loyalty scheme work?

Answer:

We have special loyalty schemes for Industricals Account Holders. Please mail us on support@industricals.com to get the latest offers and scheme details.


Ordering

1) Are there any hidden charges on the products offered on industricals.com?

Answer:

Absolutely not! The final amount of your order is what you will be paying at the time of delivery. However any octroi, entry tax etc., if applicable, will be to your account.

2) Why did my order get cancelled by industricals.com?

Answer:
Your order could have gotten cancelled for the following reasons:
	1.The product is out of stock
	2.Errors in the pricing or product information
	You will be notified by email in the event of such a cancellation. We will let you know if the entire order or partial order has been cancelled.

3) Can I get a discount if I order large quantities of an item?

Answer:

For bulk orders, contact us on (022) 2219-INDS (2219.4637) or send us an email at support@industricals.com

4) What are my payment options?

Answer:

You can pay using any of the following payment methods:

  • Cash on Delivery
  • RTGS / NEFT
  • Credit / Debit Card
  • Net Banking
  • EMI
  • Credit Terms

5) What are the order minimums?

Answer:

We currently have a minimum order requirement of Rs. 1000.

6) What is the process followed after placing of an order?

Answer:

Once you have placed an order with us, we will send you a confirmation of the order through email. You can keep track on the status of your order on our website through the 'track my package' tab.

7) I tried placing my order using my debit card/credit card/Net Banking but the order wasn't fulfilled after receiving payment. What happens to the money deducted from the card?

Answer:

We at Industricals always try to deliver products of the highest quality at your doorstep as fast as possible. The purchase order is raised only after we have confirmation of the goods being available in the required quantity. In the unlikely event that we are not able to supply the material after the PO is received, you have the option to reschedule the delivery to a later date or ask for a refund / credit note.

8) Can I order a product that is out of stock?

Answer:

Nothing is out of stock with Industricals, however as long as the MOQ is fulfilled, the delivery period for goods may vary if the stock is slow moving!

9) How do I know if my order is confirmed?

Answer:

Once you place an order, you will be send an order confirmation via email

10) How do I view my shopping cart?

Answer:

Please click on "My cart" button on the top right corner of the page.

11) How do I add items to my shopping cart?

Answer:

Once a desired item has been selected, please click on "Add to cart" button present in the list page/Grid page/Product detail page. A drop-down will appear, select the "Checkout" option and you can now view "My shopping cart".

12) What is 'My shopping list?' How do I view my shopping list?

Answer:

We have "Product Group" on the left hand side of the page where you view the existing product groups. Is this what you meant?

13) How can I view an item's catalogue.

Answer:

14) How can I email a product page to another user or myself?

Answer:

In the product detail page there is an option called "Send the Page" on top right corner of the page. Click on that and fill the email id of the sender/receiver and hit submit. The product detail page will be sent.

15) I submitted an order with an error, how can I modify it?

Answer:

Once the order is submitted you cannot modify it. However we do give you the option to cancel the order and place it again.

16) How can I compare two products? I want to compare the specifications of two products, how can I easily do this on Industricals.com?

Answer:

This is easy! Just checkmark the products to be compared on the list/grid page and click on "Compare". All the items selected for compare will be displayed in detail.

17) How long will my saved cart be stored?

Answer:

As long as your account exists.


Search

1) How do I find products online?

Answer:

Search for products through navigation or use the "Search" bar provided.

2) I can't find the product I am looking for..

Answer:
This could be due to one or all of the below scenarios:
	Case 1:Please check if the keyword used to search is accurate. Checking for spelling mistakes might help.
	Case 2: Use advanced search bar to search for specific items.
	Case 3: Product may not exist in Industricals.com.
	For more information on the particular product please visit the "Request for Quote" tab on the left hand side of the page. Fill in the details of the product that you?re searching for. Click on "submit" and the details will be sent to your email id.

3) How can I find more detailed technical information about the product of interest?

Answer:

Please visit the item detail page and navigate to the path Description/Specification/Features/Documents to get more technical information about the product.

4) Why aren't there any results for my search?

Answer:

Please check if you have entered a valid keyword.


Shipping

1) Can I get free shipping?

Answer:

The first three orders that you place on Industricals will have no shipping charges associated with them. However, after this, the delivery charges will be borne by the customer. Your delivery charges on all orders are mentioned in the invoice generated.

2) Do you deliver goods to any address in India?

Answer:

We are delivering goods pan-India and globally.

3) Why won't industricals.com ship to my area?

Answer:

As we are in our Beta launch phase, we are still arranging our logistics modalities. Please write us an email at support@industricals.com, if there's a product you'd like to purchase from us.

4) How long does it take for my order to reach me?

Answer:

This is dependent on two factors: the shipment time and the transit time. Shipment Time:

  • Fast moving items : 1-2 business days
  • Slow moving items : 3-7 business days
  • Very Slow moving items : 15-30 business days
  • Transit Time: This is dependent on the distance Metros (New Delhi, Mumbai, Kolkata, Bengaluru, Chennai, Pune, Ahmedabad and Hyderabad) : 1-2 business days
  • Remaining Cities: 3-5 business days.
  • Deliveries to very remote locations such as the North-East may take 5-7 business days or longer, depending on the location's geographical constraints. For more information, please look at Delivery Speed and Charges

5) Are the goods insured when they are shipped?

Answer:

All shipments can be insured to the delivery address by us. We will charge an insurance premium for this service.

6) Does the size of the product purchased or the order size delay the delivery schedule?

Answer:

Fortunately for you, we are specialists in this business. Hence, such factors will not cause any delays in the delivery schedule.

7) I missed the delivery of my order today. What should I do now?

Answer:

Don't worry; we have already planned for this contingency. We will call you and attempt to reschedule the delivery for you!

8) Can I accept the package after checking the contents inside it?

Answer:

Sorry, as per company policy, a package can not be opened before delivery is accepted. But you can accept the package and get in touch with us later in case you have any concerns.

9) How can I track my order?

Answer:

Please login to your account and visit the "Open orders" tab on the left hand side of the page.


Payment

1) Is it safe to use my credit/debit card on Industricals?

Answer:

Absolutely! We use industry standard encryption on our site that ensures that all your sensitive data is safeguarded.

2) Which credit cards do you accept?

Answer:

Right now we are not accepting online payments via our website.

3) Why is the Cash on Delivery option not allowed for my transaction?

Answer:

The COD payment option is available only for certain products and for delivery to certain cities. In case this option is unavailable to you, your location might not be supported by our COD service. Try changing your shipping address and have the product delivered to the new shipping address. COD option is available only in certain cities only and not across the entire country.

4) How do I pay using the COD method?

Answer:
a. When you place an order, you simply select the COD payment option during checkout
b. Provide us your address
c. Once your order is prepared, we contact our logistics partner who in turn deliver your order to your doorstep
d. You simply pay the invoice amount to the courier service representative. Easy-Peasy!

Credit Terms

1) Do you offer credit to your customers?

Answer:

Yes, we do offer credit to customers. Please look at the corporate credit line link on our home page for more information.

2) How can I avail credit benefits for my purchases?

Answer:

You can ask your Account Manager to help you to apply for credit. Thereafter our credit team shall verify the same. Once verified your credit payment mode will be immediately activated. The entire process should take between 1-3 working days.

3) How much credit can I avail?

Answer:

The credit limit varies from business to business depending on the size and volume of purchase. Your credit limit would be defined after we receive your credit application. It would change from time to time and the basis of documents available to support the same.

4) Can I avail credit on all items?

Answer:

Yes, if you are eligible for credit, then you may avail credit on all items.

5) What is the credit period?

Answer:

For business customers with established Industricals.com credit, payment terms are net thirty (30) days from the date of invoice. All credit extended by Industricals.com to customer and the limits of such credit, is at Industricals.com's sole discretion, and may be reduced or revoked by us at any time, for any reason.

6) Will I receive a call before industricals attempts to deliver the package to me?

Answer:

You will receive a call from the individual with your package only if he/she cannot find your location with the address you have provided.


Post Sales

1) What if the picture does not match the product attributes?

Answer:

While we try our best, on occasion the manufacturer supplied images may differ slightly from the product listing. Please refer to the product attributes for the most accurate information for these products. If you have any further questions, feel free to contact us.

2) Can I change the delivery address after the Purchase Order is raised?

Answer:

There are no changes allowed in the shipping address after the PO (Purchase Order) has been raised.

3) How do I get in touch with Shree NM customer support?

Answer:

You can call Industricals customer support at (022) 2219-INDS (2219.4637) from Monday through Saturday (10 am - 7 pm) or email us at support@industricals.com

4) What is the warranty on your products?

Answer:

All products bought on Industricals come with manufacturer warranty. You can check with the manuals provided with the product or the manufacturer's website for information about a service centre close to you.

5) What is the warranty for the replacement product I bought? How do I claim warranty?

Answer:

Yes, the warranty for the replacement will be exactly the same as the product initially purchased.

6) Does Industricals provide any General and Technical support service?

Answer:

Yes, Industricals has a dedicated help team on hand to offer support to customer queries. You can contact them on (022) 2219-INDS (2219.4637) or email us at support@industricals.com

7) How do I get my tax refund?

Answer:

Please refer to standard GST procedures as per Government guidelines.


Cancellation and Returns

1) Do you offer refunds?

Answer:

Yes we do! Please refer to our Returns & Refunds section to know more

2) I don't like the product I received and want to return it. Will Industricals accept my return?

Answer:

Returns received at Industricals.com without any valid reasons will be assessed a minimum 15% restocking fee that will be deducted from the credit due. For a list of valid reasons for return, please look at 'Returns and Refunds'

3) The good I received has been damaged in transit, what do I do?

Answer:

We would rather this never happened, but if it does, call our Customer Service Department at (022) 2219-INDS (2219.4637) or email us at support@industricals.com

4) The good I received is defective/The good I ordered is not what I saw online, will Industrica's give me a refund?

Answer:

At Industricals.com, we are committed to making your purchase experience as seamless and delightful as possible. We allow the return of products in all of the following cases:

  • If the product is used, altered or seal of package is broken
  • If there is physical damage to the box or to the product
  • The packet was empty / some item or accessory was missing
  • Product is significantly different from description (wrong size, colour, quality or material related issues)

5) What is the timeframe within which I can return goods to Industricals?

Answer:

Within 3 days of delivery:

  • If the product is used, altered or seal of package is broken
  • If there is physical damage to the box or to the product
  • The packet was empty / some item or accessory was missing
  • Within 15 days of delivery in the following cases:
  • Product is defective
  • Product is significantly different from description (wrong size, colour, quality or material related issues).
  • Returns received at Industricals.com without any of the above valid reasons will be assessed a minimum 15% restocking fee that will be deducted from the credit due.

6) What is the process of getting a refund/returns?

Answer:

To return a product, you can raise a return request at our helpline number or email us at support@industricals.com by providing us the following details:

  • Bill number
  • Reason for return
  • Images clearly demonstrating the damage / missing product in the packet

7) Can I cancel my order after placing it?

Answer:

You can cancel the order if the following two conditions have been met:

  • Your order hasn't been sent to the Logistic partners
  • If it has only been less than 2 hours since you placed your order with Industricals Please refer to our cancellation policy for further details.